Witlof, spruitjes en sperziebonen

| | 0 Comment| 20:05|

Categories:

In de krant stond vandaag dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in groentes als witlof, spruitjes en sperziebonen. Ze kiezen vaker voor wok groentes, tomaten en komkommer. Jammer hoor, want ze zijn wel erg lekker en je kunt er zoveel verschillende gerechten mee maken. Witlof staat hier ieder week wel een keer op tafel. Afgelopen maandag nog gekookte witlof en aardappelen door elkaar gestampt met een kaasschnitzel. Ook als ovenschotel met ham en kaas is het erg lekker, of als je koolhydraatarm wil eten kun je een witloftaart maken. Ook met spruitjes heb je diverse mogelijkheden, zondag koolhydraatarm gegeten, gewokte spruiten met ui en pecannoten, daarbij een stukje kip. Sperziebonen met ui, stukjes kip en pindasaus, daarbij vinden wij gekookte aardappelen het lekkerst, maar ook rijst is een optie. Een vegetarische optie is, sperziebonen met rijst, dat doe ik met een ui, tomatenpuree, provencaalse kruiden, bouillon, rijst en dan kaas er door. Allemaal zo lekker.